Information till besökare

Till startsidan på systembolaget.se där det går att söka, beställa drycker, se nyheter och hitta butiker.

Spanien - 2019


 • Distrikt: Priorat
  Betyg: 4

  Förutom en riktig värmechock i slutet av juni och början av juli, med temperaturer över 40 grader, så löpte sommaren och hösten på bra för Priorat. Resten av sommaren hade lagom temperaturer för en lång växtsäsong för druvorna och i september kom även svalkande regn. Grenachedruvan klarade sig bäst jämför med cariñena, som tog mest stryk i den tidiga sommarvärmen.


 • Distrikt: Ribera del Duero
  Betyg: 4

  Ett bra år för Ribera del Duero. Druvorna skördades med hög koncentration av fruktaromer, socker och frisk fruktsyra. Värmen och torka i slutet av augusti samt starka vindar under blomningen gjorde att volymerna blev lägre än normalt. Skörderapporterna indikerar ändå på en bra till mycket bra årgång.


 • Distrikt: Röd Rioja
  Betyg: 4

  Årgången ser lovande ut för Rioja. Värme, javisst, men också fin skördehöst med mycket bra väder i september och oktober. Druvorna var relativt små vid skörd, men var samtidigt fulla av smak med hög fruktsyra, färg och tydlig tanninstruktur. Volymerna är dock ner jämfört med 2018. Betyget kan höjas till en femma framöver, när vinerna kommer ut på marknaden.